با پرکردن فرم نوبت خود را رزرو کنید.
درمان ریشه (Endodontic) یا به اصطلاح عامیانه عصب کشی که به اختصار به آن اندو (ENDO) هم میگویند. در واقع راه درمانیست که مربوط به درون دندان میباشد.عصب کشی یا درمان ریشه زمانی ضروری است که پالپ (بافت نرم داخل کانال دندان) و مجرای ریشه ملتهب، آلوده و یا دچار آسیب شدیدی شده باشد...
شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط میگردد.برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:021-44461471 ، 021-44451453 ، 09122234921 |
درمان ریشه (Endodontic) یا به اصطلاح عامیانه عصب کشی که به اختصار به آن اندو (ENDO) هم میگویند. در واقع راه درمانیست که مربوط به درون دندان میباشد.برای تشخیص قسمتهای مختلف دندان حتماً مطلب مربوط به آناتومی دندان را بخوانید.
اکثر افراد وقتی اسم عصب کشی را میشوند توی ذهن آن ها کشیدن یا کشتن ظاهر می شوند و به همین علت کمی این درمان را برای آن ها ترسناک می کند. اما شما با آشنایی بیشتر با درمان، میفهمید دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد و اسم اصلی این درمان، درمان ریشه است.بسیاری افرادی زمانی که عفونت پالپ دندان دچار میشوند، به پیش دندانپزشک مراجعه می کنند و در آن زمان احساس درد میکنند و می خواهند از درد رهایی پیدا کنند.
دندانپزشک ابتدا دندان را معاینه می کند و در صورت لزوم برای آن ها از درمان عصب کشی استفاده می کند.
همچنین دندانپزشکان بر حسب تجربه ، بیماران که نگرانی دارند را تشخیص دهند و برای کاهش نگرانی آن ها توضیحات لازمه را به آن ها می دهند.
عصب کشی یا درمان ریشه زمانی ضروری است که پالپ (بافت نرم داخل کانال دندان) و مجرای ریشه ملتهب، آلوده و یا دچار آسیب شدیدی شده باشد.
علت اصلی به وجود آمدن این عفونت، پوسیدگی عمیق داخل دندان و دیگر دلایل آن روشهای دندانپزشکی تکراری بر روی دندان، ترکهای عمیق، پریدگیها و تراشههای ایجاد شده بر روی دندان است.
علاوه بر این دلایل، ممکناست دندان دچار آسیب دیدگی از طریق ضربه یا جراحتی شده باشد که پالپ دندان و ریشه را عفونی کند و در ظاهر هیچ نشانهای وجود نداشته باشد.در این صورت هم دندان نیاز به عصب کشی خواهد داشت.
یکی از رایجترین سوالات مراجعه کنندگان و بقیه افراد اینه که چه زمانی دندان ما به عصبکشی نیاز داره، اگر دچار هر یک از علائم زیر هستین به احتمال زیاد دندان شما به عصبکشی نیاز داره:
دردهای طولانی و شدید
دردهای شبانه
تغییر رنگ و تیره شدن دندانها
حساسیت دندانها به گرما و سرما
تورم لثه
لق شدن دندان
این نشانهها این احتمال رو میده که دندان شما نیاز به عصب کشی داره؛ قطعیت این موضوع بعد از بررسی توسط پزشک و عکسبرداری مشخص میشه. پس اگر این علائم رو مشاهده کردین سریعا به دندانپزشک مراجعه کنین.
با این تفاسیر گاهی اوقات این عفونت هیچ علائمی در ظاهر از خود نشان نمیدهد ولی دندان نیازمنده درمان ریشه یا عصب کشی است.
اگر التهاب یا عفونت پالپ و ریشه دندان بدون درمان باقی بماند یعنی عصب کشی نشود، می تواند باعث درد شدید یا منجر به آبسه شود.
بیشتر بخوانید: علل بوی بد دهان و عوامل موثر بر آن ، تغذیه و بهداشت دهان و دندان ، ایمپلنت دندان یا ایمپلنتولوژی
مرحله اول: در مرحله اول عصب کشی برای معاینه و میزان آسیب دیدگی دندان از آن ،عکس رادیولوژی تهیه میشود.
مرحله دوم: در این مرحله از عصب کشی دندان از داروی بی حسی موضعی برای کاهش درد و بیحسی استفاده میشود.
مرحله سوم: در مرحله سوم پزشک دستگاه تخلیه کننده بزاق را در کنار دهان قرار میدهد و سپس شروع به برداشتن پوسیدگیهای دندان جهت باز شدن ساقه پالپ میکند.
مرحله چهارم: پس از برداشتن پوسیدگیها پزشک شروع به برداشتن عصب عفونی یا به اصطلاح آبسه میکند که این کار توسط یک ابزار دنداپزشکی کوچک انجام میشود.
مرحله پنجم: در مرحله پنجم عصب کشی دندان ،پزشک پس از برداشتن عصبهای آسیب دیده،کانالهای ریشه دندان را کاملا ًخالی کرده و تمیز میکند.در حین انجام این کار کانالهای ریشه دندان بزرگتر میشود و دسترسی پزشک برای پر کردن دندان بهتر میشود.در فاصله بین خالی کردن تا پرکردن دندان برای جلوگیری از عفونتهای احتمالی مخصوصا در لایههای داخلی دندان ،داروهای آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز میشود.گاهی اوقات ممکن است عصب کشی چندین جلسه طول کشد برای این منظور یک پرکردگی موقت بر روی دندان گذاشته میشود تا از تماس مستقیم مواد غذایی با داخل دندان جلوگیری شود.
مرحله ششم: پس از خالی کردن کانالهای ریشه نوبت به پر کردن قسمت داخلی دندان یا همان کانالهای ریشه میرسد. برای این کار پزشک ابتدا مواد بیحسی را به دندان شما تزریق میکند.اگر بروی دندانتان پرکردگی موقت داشته باشید برمیدارد و سپس مواد مخصوص پرکردن دندان را در داخل کانالهای ریشه میگذارد تا از ورود بزاق دهان و مواد غذایی به داخل دندان جلوگیری شود.
مرحله هفتم: در مرحلهی نهایی عصب کشی دندان نوبت به ترمیم نهایی دندان میرسد.در فرآیند عصبکشی، دندان به علت پوسیدگیها و پرکردگیهای گسترده به شدت ضعیف میشود به همین دلیل نیاز به مراقبت در برابر آسیبها وجود دارد.برای این کار از روکش دندان استفاده میشود که ظاهری شبیه به دندان داشته باشد.این روکشها از جنسهای متفاوتی چون طلا، فلز و ..... ساخته میشود و شما میتوانید برای انتخاب هر یک از این ترمیمها با دندان پزشک خود مشورت کنید.
اگر شما نیز پس از نوشیدن مایعات داغ برای چند لحظه و یا مدتی کوتاه دچار دندان درد میشوید، خوب است که چند دلیل بروز این نوع از حساسیتهای دندانی را بدانید و آگاه باشید که این حساسیت در واقع نشانه وجود یک مشکل در ناحیه دهان و دندان شماست که در صورت عدم رسیدگی به موقع حتما با مشکلات جدی تر مواجه خواهید شد.
مواد غذایی اسیدی مانند ترشی ها، لیمو و … می تواند یک لایه از مینای دندان شما را در خود حل کنند و از بین ببرند و به این ترتیب دندان های شما را حساس کنند.
همچنین وجود ترک هایی در سطح دندان که با چشم دیده نمی شوند می تواند دندانها را حساس کند. .
مسواک زدن با روش غلط یا استفاده از مسواک نامناسب می تواند به سلامت دندان آسیب برساند. مسواک زدن با فشار زیاد و با ضربات افقی به همراه استفاده از مسواک های سفت، مینای دندان شما را نازک کرده و دندان های شما را حساس می کنند.
از بین رفتن مینا و عاج در اثر سایش ( دندان قروچه )، دندان ها را در معرض حساسیت قرار می دهد.
درمان های دندانپزشکی مثل پرکردگی و سفیدکردن دندان ها می تواند برای مدتی آن ها را حساس کند. سفیدکردن دندان ها در صورت اقدام توسط غیر دندانپزشک ممکن است تا درجاتی حساسیت ایجاد کند.
شرایط اقساط دندانپزشکی: 70 درصد از مجموع هزینه دندانپزشکی شما به صورت بلند مدت و تا 10 ماه اقساط میگردد.برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید:021-44461471 ، 021-44451453 ، 09122234921 |
همین حالا کلیک نمایید و عکس لبخندتان را برای ما بفرستید.تا مشاوره و هزینهی حدودی آن از طرف متخصص زیبایی برای شما ارسال گردد.(تصاویر به گونهای که 16 دندان جلو مشخص باشد.) |
جهت دریافت نوبت آنلاین در کلینیک دندانپزشکی سیبسفید فرم رزرو را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.
شما می توانید با وارد کردن ایمیل در خبرنامه عضو شوید.